A Wells Fargo pénteken az elemzői várakozásokat meghaladó negyedéves bevételt és jelentős profitugrást jelentett.

A bank részvényei mintegy 4%-kal emelkedtek az eredményhirdetést követően. Nettó nyeresége 5,75 milliárd dollár lett, 86%-os növekedés az egy évvel ezelőtti 3,09 milliárd dollárhoz képest. Az eredményt segítette egy 875 millió dolláros tartalékfeloldás, amelyet a bank a járvány idején tett félre a széles körű hitelezési veszteségek ellen. Az elemzők szerint az eszközök alapján negyedik legnagyobb amerikai bank az egyik legjobb választásnak számít az emelkedő kamatkörnyezetben, mivel kiterjedt lakossági banki hálózata és nagy betétállománya van.

A Wells Fargo részvényárfolyama ezen a héten 6,01%-ot emelkedett. A Wells Fargo bank 2021 negyedik negyedévében 139,7 millió darab, azaz 7,0 milliárd dollár értékű törzsrészvényt vásárolt vissza. A vállalat részvénye tavaly 59%-kal szárnyalta túl a versenytársakat. A Wells Fargo részvényei idén 21%-ot emelkedtek, ami meghaladja a KBW Bank Index 11%-os emelkedését.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével.  Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!