e-mobilitás

Többe került a japán SoftBank befektetése, mint azt remélték

By 2019.10.07. július 2nd, 2020 No Comments
A WeWork munkaterületet, irodamegosztást biztosító vállalat a SoftBank ellenőrzése alatt állt, támogatva a cég elindulását a tőzsdén.

Viszont egy nemrégiben készült jelentés szerint ahhoz, hogy a WeWork sikeresen be tudjon lépni a piacra, sokkal több tőkére lesz szüksége a SoftBank vállalattól, mint ahogy azt számolták. Chris Lane, a Sanford C. Bernstein vezető kutató elemzője számításai szerint a Softbank-nak egy 24 milliárd dolláros befektetést sikeresen kell végrehajtania, ha gyorsan és rendben el akarják indítani a vállalatot. A SoftBank közvetlenül eddig mintegy 7,5 milliárd dollárt fektetett be a vállalatba. Ez a szám ráadásul nem tartalmazza a jövőre tervezett 1,5 milliárd dolláros beruházást, illetve a WeWork tengerentúli leányvállalataiba már beruházott 1,6 milliárd dollárt. Ha a WeWork csak 20 milliárd dolláros tőkével indulna, az 1,3 milliárd dollárnyi nem realizált veszteséget jelentene a SoftBank számára, állítja Lane. 15 milliárd dolláros értékbecslésnél a SoftBank részvényenkénti potenciális vesztesége 3,8 milliárd dollárra növekedhetne, ha nem tesznek ez ellen.

2017 második negyedévében indította be Masayoshi Son és a Softbank a Vision Fund névre keresztelt 100 milliárd dolláros tőkével bíró technológiai befektetésekre fókuszáló kockázati tőke alapját. Ez a legnagyobb méretű ilyen alap a világon. Az alap érdekes befektetési struktúrával bír, tekintettel arra, hogy a tőke 40%-a, 40 milliárd dollár elsőbbségi részvényekből áll, melyekre 7%-os kupont fizet az alap minden évben.

A SoftBank 3 év alatt 22,50%-ot emelkedett, viszont ezen a héten a nagy kockázatok miatt 4,62%-ot korrigált a részvény árfolyama, a JP. Morgan elemzői szerint porlasztva a kockázatokat viszont érdemes a részvényekből vásárolni.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!