e-mobilitás

Anheuser-Busch és a BYD indítja el Észak-Amerika legnagyobb elektromos flottáját

By október 7, 2019 július 2nd, 2020 No Comments
Az Anheuser-Busch egy amerikai sörgyár, mely talán elsőként a világon úgy döntött, az elektromos autókkal fogja növelni hírnevét.

A vállalat 21 darab teljesen elektromos 8. osztályú teherautót vásárol a BYD Company-tól, melyek saját márkájú italaikat fogják szállítani az USA-ban. Az új teherautók elsőként kaliforniai utcáira lépnek be egy állami vezetésű projekt részeként, amely a fenntartható raktározási és disztribúciós szállítási lehetőségek feltárására irányul. Az új járművek jelentik a teljesen elektromos teherautók legnagyobb forgalmát Észak-Amerikában, és bebizonyíthatják, hogy ki lehet alakítani egy busz flottát teljesen elektromos teherautókból.

A befektetés érdekessége, hogy nemrégiben az amerikai kormánynak több buszgyártó is rendeletet nyújtott be a BYD buszok kitiltására az országból, azon indokkal, hogy tönkre teszik az USA piacát. A projekthez 5,5 millió dolláros finanszírozást kapott a cég a kaliforniai légierőforrás-testületen (CARB) a Közlekedési és Környezetvédelmi Központon (CTE) keresztül, a projekt teljes költsége pedig megközelítőleg 12 millió dollár körül alakul majd. Az eddigi adatok alapján az e-flotta több mint 910 tonna CO2-től szabadítja majd meg az országot, illetve nem kis mennyiségű benzinpénztől a vállalatot.

Míg a BYD Company a héten ismét nagyot korrekciózott mínusz irányba, addig leányvállalata a BYD Electronic az elmúlt egy hét alatt 3,54%-ot, az elmúlt egy hónap alatt 28,95%-ot emelkedett.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!