Kopernikus részvénykosár

Oldalazás után esett a McDonald’s árfolyama

By szeptember 16, 2019 július 2nd, 2020 No Comments
3,4%-ot esett a McDonald’s árfolyama az utóbbi egy hétben. Bár így is közel 20%-ot realizálhatott az, aki januárban hitt az étteremlánc emelkedésében.

A cég tavasszal nyitotta meg “legkisebb üzletét” Svédországban. Igazából egy méhkast épített a vállalat környezetvédelmi okokból. Ugyanis az első úgynevezett McHive-ról van szó, amely két meghajtó ablakból, teraszból, kültéri ülésekből és reklámtáblákból áll. Ahelyett, hogy hamburgereket és krumplit szolgálna fel a gyorsétterem a rajongóinak, ez egy teljesen működő kaptár több ezer rovar számára, amelyet a NORD DDB svéd kreatív ügynökség épített. Az elmúlt évtized nagy részében a méhészek-elsősorban az Amerikai Egyesült Államokban és Európában-legalább 30 százalékos éves kaptárveszteséget jelentettek, lényegesen többet, mint amit normálisnak vagy fenntarthatónak mondhatunk. Valójában az USA-ban a vadon élő méhek negyedénél fennáll a kihalás veszélye.

A másik hír, hogy a McDonald’s az Egyesült Államokban található éttermeiben az emberi szervereket hang alapú technológiával szeretnék 2021-ig felváltani. A gyorséttermi lánc azt reméli, hogy az AI technológia hatékonyabbá teheti a megrendelési folyamatot.

A McDonald’s az elmúlt 1 év alatt 36,41%-ot emelkedett.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!