Egyedi részvények

Kiugróan magas az Allianz negyedéves bevétele

By november 25, 2019 július 3rd, 2020 No Comments
Az Allianz Európa piacvezető biztosítási és pénzügyi szolgáltató csoportja, mely a világ többi részén is a legjelentősebb társaságok közé tartozik.

Központja Münchenben található és világszerte több mint 70 országban tevékenykedik. A vállalatot 1890-ben alapította Carl Von Thieme és Wilhelm von Finck. A céget Allianz Versicherungs-Aktiengesellschaft néven vezetik be a berlini cégjegyzékbe. Először utas és balesetbiztosítást kínált kizárólag Németország területén. Terjeszkedését később kezdte meg. 1895-ben kerül a társaság részvénye a berlini tőzsdére, ahol a 250 márkás részvény az első nap végére 750 márkára növekszik.

Az 1906-os san franciscó-i földrengés áldozatainak biztosítására és az 1912 áprilisában bekövetkezett Titanic-katasztrófára jelentős biztosítási összegeket fizetett ki a cég.

1922-ben az ország életbiztosítója már a társaság. 1923-ban már Allianz néven terjeszkedik tovább. 1932-1956 között a vállalat egyre jobban terjeszkedik és folyamatosan veszi fel az újabbnál újabb biztosítási területeket. 1959-ben már Párizsban is megjelent. A 70-es években az Allianz megtalálható már az Egyesült Királyságban, Hollandiában, Spanyolországban, Brazíliában és az Egyesült Államokban. 1985-ben megváltozik a társaság felépítése a biztosítási ügyletekkel foglalkozó Allianz Versicherungs-AG és a csoportot összefogó Allianz AG Holding alapításával, ami a későbbi Allianz SE elődje.

1990-es évek második felében megszerzi a Hungária Biztosítót és a francia Assurances Générales de France-t.

Majd 2001-ben a társaság felvásárolja a Dresdner Bankot, ezáltal bevezeti a banki tevékenységeket. Igaz azt később átadja a Commerzbank-nak.2003-tól teljes átalakulás látható a vállalatnál. Az Allianz 2005 óta dolgozik együtt a WWF szervezetével a klímaváltozás vizsgálata miatt. Jelenleg az Allianz több, mint 70 leányvállalatból áll, melyek a világ számos pontján megtalálhatóak.

  1. harmadik negyedévében az Allianz csoport 33,4 milliárd euró bevételre tett szert, 8,1 százalékkal többet az egy évvel korábbi 30,9 milliárd euróhoz képest. A csoport működési eredménye a harmadik negyedévben 0,1%-kal, 2984 milliárd eurót ért el.

Az Allianz vállalat részvényeinek árfolyamai ezen a héten 0,11%-kot korrigáltak, míg az elmúlt három hónap alatt 8,63%-ot tudtak emelkedni.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével.  Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!