A Franklin Biotechnology Discovery Fund (az „Alap”) célja az, hogy a befektetései értékét közép-, illetve hosszú távon növelje.
  • Az Alap elsősorban a következőkbe fektet be: az Amerikai Egyesült Államokban és más országokban székhellyel rendelkező, bármilyen nagyságú biotechnológiai vállalatok által kibocsátott értékpapírok.
  • Az Alap kisebb mértékben az alábbiakba is befektethet: vállalati kibocsátók által kibocsátott, jó minőségű, hitelviszonyt megtestesítő értékpapírok.

 

 

Alap pénzneme:USD
Az alap indulása: 2000.04.03.
ISIN kód: LU0109394709
Tőke mérete:1,76 milliárd dollár

Kockázati szint: 6-os (7-es skálán)

 

1 év időszakát tekintve 30%-ot produkál az Alap, és most már ez az indexet is túlteljesíti (NASDAQ Biotechnology TR USD). A tavaszi időszakban több alap és értékpapír csökkenő trendet mutatott a koronavírus miatt. Ennél az alapnál viszont ez nem vehető észre. Mivel biotechnológiai fejlesztésekkel foglalkozó vállalatokba fektet be, melyekre nagy szükség van egy ilyen járványhelyzet idején. Ugyanakkor az 5 éves periódust megfigyelve észrevehető, hogy nagyon hektikus, így kockázati szintje elég magas.

 

(grafikon: markets.ft.com)

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!