A Fidelity Funds – Latin America Fund célja, hogy hosszú távú tőkenövekedést biztosítson alacsony szintű várható jövedelem mellett.
  • Eszközeinek legalább 70%-át latin-amerikai vállalatok részvényeibe fekteti.
  • Az alap fő földrajzi térségein, piaci szektorain, iparágain és eszközosztályain kívül is szabadon befektethet.
  • Az eszközökbe közvetlenül is befektethet, vagy közvetetten szerezhet kitettséget más megfelelő eszközökkel, köztük például származékos eszközökkel. Származékos eszközöket használhat fel annak érdekében, hogy csökkentse a kockázatot vagy a költségeket, illetve hogy —- többek között például befektetési célból —- további tőkét képezzen az alap kockázati profiljának megfelelően.
  • Az alap célkitűzéseinek és befektetési politikájának keretén belül önállóan dönthet a befektetések kiválasztásáról.

 

Alap pénzneme: USD 
Az alap indulása: 1994.05.09. 
ISIN kód: LU0050427557 
Tőke mérete: 923,47 millió USD 

Kockázati szint:  6-os (7-es skálán)

 

Tény, hogy nagyon hektikus az Alap mozgása, nem csak több éves intervallumban nézve, hanem az utóbbi 1 évre is lebontva. Amilyen nagy emelkedést produkált szeptemberben a görbe, ugyanúgy esés is bekövetkezett, majd utána azt szépen visszadolgozta és 17,7%-os eredményt ért el 2019-ben. Ezzel túlteljesítette az indexét, bár hosszú távon nézve az alatt teljesít. Ugyanakkor a bevezetés óta történt 349,7% sok befektető számára szimpatikus.

 

(grafikon forrása: www.fidelity.co.hu)

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével.  Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá