A Fidelity Funds – Global Technology Fund alap célja, hogy hosszú távú tőkenövekedést biztosítson alacsony szintű várható jövedelem mellett.

Eszközeinek legalább 70%-át a technológiai fejlődéshez, illetve termék-, folyamat- és szolgáltatásfejlesztéshez hozzájáruló vagy ezekből jelentős mértékben profitálni képes vállalatok részvényeibe fekteti világszerte.

Az alap fő földrajzi térségein, piaci szektorain, iparágain és eszközosztályain kívül is szabadon befektethet. Az eszközökbe közvetlenül is befektethet, vagy közvetetten szerezhet kitettséget más megfelelő eszközökkel, köztük például származékos eszközökkel.

Származékos eszközöket használhat fel annak érdekében, hogy csökkentse a kockázatot vagy a költségeket, illetve hogy – többek között például befektetési célból – további tőkét képezzen az alap kockázati profiljának megfelelően.

Az alap célkitűzéseinek és befektetési politikájának keretén belül önállóan dönthet a befektetések kiválasztásáról.

 

Alap pénzneme: EUR
Az alap indulása: 1999.09.01.
ISIN kód: LU0099574567
Nettó eszközérték: 7,121 millió EUR

Kockázati szint: (7-es skálán)            6-os

 

A márciusi 30% körüli eséshez képest az utóbbi 1 év nagy emelkedést hozott (24,1%). Nagyobb időintervallumot megfigyelve is kiemelkedő teljesítményt hoz az Alap, hiszen 5 éves távlatban nézve közel 150%-ra volt képes.

 

(grafikon forrása: www.finanzen.net/fonds/fidelity-funds-global-technology-fund-a-lu0099574567)

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!