e-mobilitás

Egyszerűbb lesz a Tesla vásárlása az USA-ban

By január 27, 2020 július 3rd, 2020 No Comments
Egy új jogi rendezés döntött a Tesla javára Michiganben.

A Tesla a hírek szerint már eladhatja és szervízelheti járműveit Michigan államban. Ez a megállapodás lehetővé teszi a Tesla vásárlóinak, hogy átvegyék az állam területén vásárolt új Tesla járműveiket, ahelyett, hogy egy másik államba kelljen átmenniük. Jelenleg a cég igen sok államban küszködik ugyanezekkel a problémákkal. Sok ügyfelet eltántorít a Model-ek vásárlásától, ha egy másik államba kell átutazniuk. Ez többnyire az amerikai autószalonok miatt van még érvényben, mivel a cég erős piaci hatással van a konkurens autómárkákra. Az USA-Kína „kereskedelmi háború” megegyezés aláírásának napján, vagyis január 15-én a vállalat részvényesei izgulhattak az árfolyam korrigálás miatt, ami meg is történt. Másnap viszont már a bizonytalanság után elkezdett helyre állni a rend, és ismét 450 euró felett tartózkodott egy részvény ára.

Az UBS Csoport alig több mint kétszeresére emelte a cég (NASDAQ: TSLA) árcélját, így az árat 410 dollárra a 160 dollárról emelte meg, de továbbra is megtartotta a részvények eladási minősítését. A UBS Bank szerint a Tesla potenciálisan a legjövedelmezőbb autógyártóvá (OEM) válhat, a pozitív eredményeket „magától értetődőnek” tekintik a mostani erős árfolyamokon-nyilatkozta ezt a Patrick Hummel, a UBS egyik csoportvezetője. A vállalat szerint a Tesla volumene 2022-re megduplázódhat és hosszútávon vezető autógyártó lehet.

A vállalat részvényárfolyama ezen a héten ismét erősödött, a hét végére 11,22%-os emelkedésnek lehettünk tanúi, így a vállalat résvénye 513,5 eurós árfolyamon zárt.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével.  Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!