e-mobilitás

Gyógyszerek az Amazon-on

By 2020.01.27. július 3rd, 2020 No Comments
Az Amazon Kanadában, az Egyesült Királyságban és Ausztráliában benyújtott egy kérelmet, hogy levédhesse az „Amazon Pharmacy” védjegyet.

A vállalat ezzel lépne be egy teljesen új területre, melyben vény nélkül kapható gyógyszereket árulnának az USA-n kívül. A védjegy más területeket is magába foglal, amelyekbe az Amazon Pharmacy bekerülhet, ideértve például a sebészeti, orvosi és fogorvosi eszközöket, valamint orvosi és állatorvosi készítményeket. A cég tulajdonában lévő gyógyszer szállító vállalat, a PillPack még nem kommentálta a védjegybejelentéseket.

A vállalat 2017-ben kezdett el tevékenykedni a gyógyszeripar területén. A következő évben a vállalat megvásárolta a PillPack-et, egy induló vállalkozást, amely a gyógyszerek otthoni kiszállítására szakosodott. A gyógyszerpiac mellett a cég igen erősen nyomul az indiai piac felé. Az Amazon befektetői igen nagy reményeket fűznek ahhoz, hogy a vállalat gyógyszeriparban is ezen terjeszkedik, mivel India egy gyorsan növekvő e-kereskedelmi piac, amely 2026-ra 200 milliárd dolláros bevételt érhet el, a szakértők becslése szerint.

A vállalat részvény árfolyama ezen a héten 0,7%-ot emelkedett, így részvényárfolyama elérte az 1694 eurót.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével.  Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá