Telemedia részvénykosár

Az Alibaba tarolt a Singles’ Day által

By 2019.11.18. július 2nd, 2020 No Comments
Az Alibaba a Singles’ Day első órájában 91 milliárd yuan-t, azaz 13 milliárd dollár bevételre tett szert.

Az ünnepséget Taylor Swift és G.E.M sztár fellépők nyitották meg. A 20 perces produkció alatt már 61 milliárd yuan költöttek el a vásárlók. Az Alibaba fél milliárd vásárlóval számolt csak ezen időszak alatt. Az erős nyitás ellenére az Alibaba társalapítója, Jack Ma szerint az akció alulmúlta az elvárásokat. Ezt azzal indokolta, hogy kedvezőtlen volt az időjárás és hogy hétköznapra esett a rendezvény. Viszont a kínai e-kereskedelmi óriás így is 268,4 milliárd jüan, azaz több mint 38,3 milliárd dollár bevételt könyvelhet el, ezzel új rekordot hozva saját piacán. Ezen felül a kínai e-kereskedelmi óriáscsoport szerdán elindította részvényeinek eladását a Hongkong-i tőzsdén. Szakértők szerint a döntés halasztása előnyösebb lett volna a vállalat számára, mivel több, mint öt hónapos utcai tüntetések egyre nagyobb mértéket öltenek a városban. Sokak szerint a Kína-USA közötti kereskedelmi háború is igen jelentős fenyegetésnek számít, viszont az Alibaba elkötelezett a döntésével a jelek szerint.

Az Alibaba ezen a héten jelentette be, hogy 500 millió új részvényt bocsát ki jegyzésre, ebből 12,5 milliót helyben kisbefektetői jegyzésre, 487,5 milliót pedig globális jegyzésre. A kibocsátás a jegyzési érdeklődés függvényében 575 millió részvényig emelkedhet.

Az Alibaba részvény árfolyama az elmúlt egy hónap alatt 5,02%-ot menetelt felfelé.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!