e-mobilitás

2019 a Tesla éve volt

By 2020.04.07. augusztus 14th, 2020 No Comments
A Tesla a 2019-es évben a 20. legkelendőbb autómárkának számított az Egyesült Államokban, annak ellenére, hogy csak három modellt, a Model 3, az S modellt és az X modellt jelentette meg a piacon.

 

A szakértői felmérések alapján kiderült, hogy a SUV-ok az egyik legkedveltebb járművek közé sorolhatók az amerikaiak körében, ráadásul az új járművek eladásának 49,5%-a valamilyen típusú SUV volt az országban. Ez összesen 8,5 millió eladást jelentett. Ez jó jel a Tesla számára is, figyelembe véve azt is, hogy az Y modell éppen most gurul ki a piacra. A Tesla Model 3 a második legjobban eladott prémium jármű volt a tavalyi évben az USA területén.

A Tesla több mint 150.000 járművet értékesített 2019-ben szakértői becslések alapján. A Model 3 az Egyesült Államokban a 26. legkelendőbb jármű volt, és 2020-ra várhatóan még ennél is magasabbra emelkedhet a népszerűsége. Sokak szerint a Cybertruck még a várakozási számokat is megelőzheti, ha kikerül a piacra. Ezt alátámasztja, hogy a megrendelések száma már több, mint 200.000. Április 2-án 18%-kal emelkedtek a Tesla részvényei piaczárás után, miután 88.400 autót értékesített és szállított az első negyedévben le a gyár, a konszenzus által várt 78.100-zal szemben.

A Tesla részvényei a koronavírus okozta befektetői eladások miatt ezen a héten 5,87% korrigáltak. Az elektromos autózásban viszont még mindig a Tesla a vezető. Több elemző cél, köztük a Seeking Alpha szerint is a jövőben egyre több elektromos autóra lesz szükség a klíma fenntarthatósága, a környezetvédelem miatt.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

Szólj hozzá