e-mobilitás

A BYD hatalmas lépésre készül

By 2020.04.07. július 3rd, 2020 No Comments
A BYD arra törekszik, hogy a legjobb technológiákkal és járművekkel jelenjen meg az e-mobility piacán.

Kínában tarolnak az elektromos járművek, így nem volt meglepetés, mikor a BYD bejelentette, hogy ismét egy hatalmas lépésre készül. A hírek alapján a vállalat egy teljesen új leányvállalatot hoz létre FinDreams néven, hogy alkatrészeket gyártsanak elektromos járművekhez. Tervek között szerepel az új, kobaltmentes akkumulátorok fejlesztése, amely más termékekhez képest sokkal környezetkímélőbb. A jelenlegi tervek alapján a BYD leányvállalata több szektorra lesz osztva, mint például: FinDreams Akkumulátor, FinDreams Hajtómű vagy a FinDreams Technológia. A BYD már a napokban több autómárkával is megkezdte a partneri kapcsolatok kialakítását, ezzel igen nagy félelmet keltve a világ többi akkumulátor szolgáltatójában. A BYD autógyára már több, mint 700.000 járművet adott el világszerte, nem beszélve a kiemelkedő mennyiségű akkumulátorról, alkatrészről és technológiákról, melyek a vállalat gyártósoráról kerültek ki.

A BYD vállalat részvényei ezen a héten a jó híreknek köszönhetően 6,30%-ot emelkedett. A cég kapitalizációs tőkéje már újra eléri a 4,23 milliárd eurót. A BYD vállalat a jövőben Warren Buffett szerint is jó vállalat, ezt a befektetési guru vásárlásaiból is ismerjük, hiszen a többször vásárolt nagyobb tételben a cég részvényeiből.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!