Kopernikus részvénykosár

Bővül a Stryker, viszont nem szeretne monopolhelyzetet kialakítani

By december 2, 2019 július 3rd, 2020 No Comments
A Stryker orvostechnikai vállalat hétfőn azt nyilatkozta, hogy körülbelül 4 milliárd dollár fejében fel szeretné vásárolni a rivális holland Wright Medical Group-ot és kiterjesztené a váll és a csukló implantátumok fejlesztését az egész világra.

A szakértők szerint az akvizíció hatalmas ugrás lesz a Stryker életében és nagy valószínűséggel piacvezetővé teheti a céget a csonttörések és az ízületpótlások kezelésére szolgáló implantátumok piacán. Larry Biegelsen, a Wells Fargo elemzője szerint az üzletvezető helyet fog biztosítani a Stryker számára a váll implantátumok piacán, ami jelentős előnyt jelent az eszközgyártó ortopédiai portfóliójában. „A Stryker jelentősen megerősíti versenyképességét és innovációját a közel 2 milliárd dolláros globális váll implantátumok piacán”-mondta Kevin Lobo vezérigazgató. A cég-nek viszont ezek után vissza kell vennie a bokaimplantátumok fejlesztésénél a monopolhelyzet elkerülése érdekében, mivel a Wright Medical részesedése a teljes bokapótlás piacán közel 70%-ot tesz ki. A cég részvényenkénti 30,75 dolláros ajánlatot tett a cég számára, mely 39,7%-os prémiumot jelent a Wright pénteki zárását nézve. A Wright Medical részvényei 30%-kal emelkedtek, 28,64 dollárral, míg a Stryker részvényei 4,5%-kal csökkentek a bejelentés után.

A vállalat végül is a hetet 2,07%.ot emelkedéssel zárta.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével.  Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!