A BHP Group Ltd jelenleg a 99. legmagasabb rövid távú technikai pontszámmal rendelkezik az Egyéb ipari fémek és ásványi anyagok iparágban.

Bár a BHP valódi osztalékhozama valószínűleg közelebb van a 4,4-8,8%-hoz, mint az egyes források által számított 11,27%, viszont még mindig kiváló hozamot kínálnak a kockázatokhoz képest. A BHP bevételeinek több mint fele vasércből származik. A vasérc ára 2021 nyarán emelkedett meg, igaz azóta már 70%-ot visszavett az emelkedésből. A cég emellett 1,5 milliárd dollárnyi tőkekiadást hagyott jóvá a nyugat-ausztráliai North Carnarvon-medencében található Scarborough upstream projekt fejlesztésére. A jóváhagyott összeg a BHP 26,5%-os részesedését jelenti a fejlesztés 1. fázisában.

A vállalat részvényárfolyama ezen a héten 2,65%-ot emelkedett. A BHP a 2021-es pénzügyi évben 17,1 milliárd dolláros alapvetően hozzárendelhető nyereségről számolt be, ami 88%-os növekedést jelentett az előző évhez képest.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével.  Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!