Az UBS felvette a Credit Suisse egyik vezetőjét

Az UBS Group felvette a Credit Suisse korábbi ausztrál részvénytőke-piaci társulat banki vezetőjét, Tim Usaszt. A sydney-i bankár a svájci hitelezőhöz csatlakozik a részvénytőke-piacok ügyvezető igazgatójaként. Az Indiai Versenybizottság eközben rábólintott a Credit Suisse Group és az UBS Group javasolt egyesülésére. A Credit Suisse és az UBS egyesülése jelentős mérföldkő Indiában, ahol az az UBS tevékenysége elsősorban a brókerszolgáltatásokra, a Credit Suisse pedig a vagyonkezelésre és a befektetési banki szolgáltatásokra összpontosít.

A UBS Group részvényárfolyama ezen a héten 4,93%. Viszont 2006-207-hez képest van hova emelkedni, hiszen akkor 79 CHF körül volt az árfolyam, ma ugyanez 17,97 svájci frank. A svájci UBS Bank 17 milliárd dolláros veszteséget becsült a Credit Suisse folyamatban lévő felvásárlásából az amerikai értékpapír- és tőzsdefelügyelethez kedden benyújtott jelentésében, beleértve az egyesüléssel kapcsolatos peres és szabályozási költségek becsült 4 milliárd dolláros költségét. A UBS a Credit Suisse esetleges összeomlásának „vészhelyzeti körülményei” miatt az ügyletet elsietettnek minősítette.

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

Szólj hozzá