Az Intel több jelentős ár engedést tervez újonnan érkező processzorai terén. Terve, hogy miután csökkentette a beérkező Cascade Lake-X processzorok árait, a Skylake-X árazását is ennek megfelelően fogják csökkenteni.

Az Intel Cascade Lake-X videókártyák (amelyek idén novemberben esedékesek) árait többé-kevésbé csökkentette a vállalat, és a Computer Base német technológiai webhely szerint most már akár 50%-kal is olcsóbban hozzájuthatnak majd a felhasználók a nagy teljesítményű CPU-hoz. Természetesen érthető, hogy az árakat az előző generációval csökkenteni kell, mihelyt a Cascade Lake-X elindul, különben olyan helyzet alakulhat ki, melyben az új CPU-k várhatóan sokkal olcsóbbak lehetnek, mint az utolsó generációs Skylake-X. Az Intel radikális ár csökkenését az Nvidia és AMD közötti processzor harc idézte elő a legtöbb szakértő szerint, mivel ár-érték arányban jelenleg az Intel rendelkezik a leggyengébb felhozatallal. A cég több figyelmet fordít inkább a multi-GPU bevezetésre, mely talán az első olyan újítás, mely igen erőssé teheti a vállalatot az említett két riválissal szemben.

A vállalat részvényei ezen a héten rekordszintű emelkedést produkáltak, hiszen 9,63%-ot menetelt felfelé és így 50,65 eurón zárt.

Küldjön üzenetet!