Healthcare vagyonkezelt részvénykosár

A Colgate-Palmolive-nél jó cselekedetek és hamis áruk

By október 28, 2019 július 2nd, 2020 No Comments
A Colgate-Palmolive a napokban 5000 dolláros támogatás nyújtott át a finnországi Cancer Society nevezetű csoportnak, mely rákos betegek kezelésével foglalkozik.

A vállalat már több mint 11 éve partneri kapcsolatot ápol ezzel az alapítvánnyal, amely közös munka eredményeként több alkalommal is segítette a munkáját. Ugyanis 2016-ban már több, mint 34.000 finnél diagnosztizálták a rákot. Hiten Lal, a Colgate Palmolive egyik menedzsere úgy nyilatkozott, hogy kifejezetten prioritásnak tartják az adott betegségre való figyelmet és igyekszenek erősíteni a kapcsolatukon az alapítvánnyal, hiszen a 2000-es évek betegsége a rák.

A vállalat viszont emellett igen nagy bajba került, mivel hamis Colgate-Palmolive termékekről számoltak be Costa Ricában.

Ugyanis egy hónappal a replikák lefoglalása után Panamában olyan Colgate hamisított jelent meg ami dietilénglikolt (DEG) tartalmazott. A Panama City, David és Santiago üzletében található hamis fogkrém lejárati ideje 2022 április volt és az L9099CT1034 tételmegnevezéssel rendelkezett akkor. A dietilénglikol egy illegális összetevő, amely az emberi szervezetbe kerülve akár halálos kimenetelű is lehet. 2006-ban a színtelen és szagtalan, édes ízű folyadék legalább 500 embernél okozott akut veseelégtelenséget már Panamában, akkor ez a folyadék 97 ember halálát okozta. A Colgate-Palmolive-t évek óta sújtja a hamisítás rágalma, ugyanis a társaságot 2013-ban egy amerikai nő perelte be, aki azt állította, hogy egyik fogkrémének hatóanyaga károsította egészségét. Az ügyben akkor a bíró úgy ítélte meg, hogy a társaság nem vonható felelősségre hamisító cselekedetekért, bár végül 95.000 dollárt ítélt oda egy megállapodás által egy másik szenvedő félnek, ahol úgyszintén a társaság neve merült fel egy hamis fogkrém importőrénél és kiskereskedőjénél.

A Colgate-Palmolive vállalat részvényei jelenleg 61,94 eurós értéken zártak a hétvégére.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!