Telemedia részvénykosár

Az Apple variált az árakkal?

By március 24, 2020 augusztus 14th, 2020 No Comments
A francia versenyhatóság, az Autorité de la Concurrence 374,1 milliárd forintnak megfelelő eurós bírságot szabott ki az Apple számára, mert beavatkoztak a nagykereskedők közötti piaci versenybe az árak befolyásolásával.

 

A Reuters beszámolója szerint a cég mellett két nagykereskedő, a Tech Data és az Ingram Micro nevű cégek is jelentős kifizetéssel tartoznak, mivel közrejátszottak a piac befolyásolásánál. A büntetés még akkor került kiszabásra, mikor az Apple elkezdte lassítani régebbi készülékeit hogy, ezzel „ösztönözze” vásárlóit az új termékek felvásárlására. A vállalat elsőként 2012-ben került a bíróság elé az üggyel. A vád szerint az Apple megállapodást kötött a két kereskedővel, hogy felfüggesztik az ár versenyt egymás közt, ezzel befolyásolva a prémium viszonteladókat, akik így kénytelenek voltak termékeiket olcsóbban eladásra kínálni. Az Apple fellebbezett és a napokban bíróság elé viszi az ügyet.

Az Apple vállalat részvényei ezen a héten 2,68%-ot korrigáltak, viszont a Morgan Stanley elemzői szerint az Apple részvények célára egy lehetséges jó szkennárió esetén 2020 végére ismét 300 euró közelében tartózkodhat, így jelentős emelkedés várható a most 227 eurón tartózkodó részvénynél. A Morgan Stanley szerint jövőre drámai ütemű fellendülés várható az euró gazdaságokban. Például a 2021 második negyedében a cég londoni elemzői 14,1 százalékos negyedéves növekedést valószínűsítenek az euró övezetben. Illetve a jövő év egészére pedig 5,5 százalékos euró övezeti GDP-bővüléssel számolnak.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!