Telemedia részvénykosár

Az Amazon ismét az új munkahelyekre fekteti a hangsúlyt

By 2020.02.11. július 3rd, 2020 No Comments
Az Amazon arra törekszik, hogy drasztikusan bővítse jelenlétét Seattle közelében található külvárosban.

Csütörtökön egy blogbejegyzésben a vállalat bejelentette, hogy 15.000 további munkahelyet fog létrehozni Bellevue-ban, egy olyan városban, ahol jelenleg alig több mint 2000 alkalmazottat foglalkoztat. Az új munkahelyek több Amazon divízióban oszlanak el, ideértve a műveleteket, eszközöket, az Amazon Web Services szolgáltatást és a Project Kuiper-t, a társaság internetes műholdas kezdeményezését, mondta a szóvivő a Business Insider-nek.

Jelenleg a cég körülbelül 700 nyitott pozíciót sorol fel Bellevue-ban, míg székhelyi irodája több mint 10.000 álláshellyel rendelkezik. Tavaly nyáron az Amazon földterületet vásárolt Bellevue-ban, ahol 43 emeletes irodatornyot kíván építeni, amelybe a Seattle Times becslései szerint kb. 4200 új alkalmazott tarthat. A The Seattle Times arról is beszámolt, hogy a vállalat legalább 2,8 milliárd négyzetméternyi nagyságrendű ingatlannal rendelkezik Bellevue-ban.

Ráadásként jelent meg a hír, hogy az Amazon az elmúlt héten több mint 1,7 millió darab részvényt adott el, 3,49 milliárd dollár értékben. Az eladások számainak megjelenése egybeesett azzal, hogy az USA negyedik legértékesebb cégévé vált, ugyanis a piaci kapitalizációs értéke átlépte az 1000 milliárd dolláros államhatárt.

A vállalat részvényei ezen a héten 4,28%-ot emelkedtek.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!