Healthcare vagyonkezelt részvénykosár

Az Abbott Laboratories gyorsteszteken dolgozik

By március 31, 2020 augusztus 14th, 2020 No Comments
Az Abbott Laboratories elnyerte az Egyesült Államok jóváhagyását a COVID-19 törzs molekuláris tesztjére, amelyet a kórházak és az akadémiai egészségügyi központok fognak felhasználni az ország egész területén terjedő betegség diagnosztizálás felgyorsítására.

 

Az Egyesült Államok Élelmezési és Gyógyszerészeti Igazgatósága (FDA) által kiadott „sürgősségi felhasználási engedély” lehetővé teszi, hogy az Abbott azonnal 150.000 laboratóriumi tesztet szállítson le-jelentette be a vállalat szerdán. A teszteket az Abbott „m2000TM RealTime System” rendszeren lehet futtatni, amely már több mint 175 amerikai kórházban és tudományos egészségügyi központban megtalálható. Az Abbott régóta rendelkezik diagnosztikai tesztek fejlesztésével, különös tekintettel az olyan fertőző betegségekre, mint az AIDS vírus. Rendszerét világszerte ismerik a kutatók, kórházak és tudományos egészségügyi központok és a történelemben is úgy szerepel a vállalat, mint az első HIV-teszt fejlesztője.

A hétvégére meg is jelent az a hír, hogy az eddigi leggyorsabb és legegyszerűbb koronavírus-tesztet dobja piacra hamarosan az Abbott Laboratories, a vállalat szerint napi 50 ezer tesztet tudnak biztosítani áprilistól. John Frels, az Abbott Diagnostics kutatási és fejlesztési elnök-helyettese szerint a molekuláris teszt a koronavírus géntérképének egyes töredékeit keresi meg és ha magas szintű fertőzést talál, akkor 5 percen belül mutatja ki a vírus jelenlétét. A fertőzés teljes kizáráshoz 13 percre van szüksége.

Az Abbot Laboratiories vállalat részvényei az elmúlt egy hét alatt 0,43%-kot emelkedtek, viszont az elmúlt 3 év alatt 65,92%-ot menetelt a cég részvénye. Az Abbot Laboratories vállalatba befektetni hosszútávon már csak azért is érdemes, mert a cég termékei a gyógyszeripari, élelmezési, diagnosztikai és vaszkuláris eszközök területét fedik le az egész világon. Az Abbott világszinten leányvállalatok és viszonteladók segítségével értékesíti termékeit és jelen van mind a gyógyszeripar és mind a kutatás területén. A cég kapitalizációs tőkéje meghaladja a 199 milliárd eurót.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!