Healthcare vagyonkezelt részvénykosár

A Gilead Sciences lemond a monopoljogáról

By március 31, 2020 augusztus 14th, 2020 No Comments
A Gilead Sciences szigorú kezekben tartja saját Ebola ellen kifejlesztett gyógyszerét, a Remdesivirt, amiről viszont az elmúlt időszakban kiderült, hogy hatásos lehet a COVID-19 ellen is.

 

Ha a gyógyszer tesztje pozitív lesz, akkor a Gilead úgy döntött, megszűnteti monopoljogát a készítmény felett, azaz rohamosan meg fog jelenni majd a patikák nagy részében a készítmény. A gyógyszer tesztelése viszont hónapokat vehet igénybe, így nagy valószínűséggel csak nyáron tudjuk meg, hatásos-e a készítmény a napjainkban tomboló járvány ellen. Ennek ellenére a szakértők pozitívan állnak a hírhez, mivel, ha hatásosnak bizonyul a gyógyszer, akkor az összes többi gyógyszergyártó vállalat elkezdheti kidolgozni saját alternatíváját. Ha a szer hatékony lesz a vírus ellen, akkor elmondhatjuk, hogy a Gilead hónapokkal megelőzi a társait és piacvezető lehet a termék fejlesztésében és értékesítésében.

A Gilead Sciences vállalat részvényei ugyan eléggé volatilisek, mégis az elmúlt három hónap alatt 13,22%-ot emelkedtek, viszont a héten 3,03%-ot korrigáltak. A Gilead vállalat részvényei az egészségügyi ellátás miatt hosszútávon ígéretesnek tűnnek, mivel a mai napig több száz betegnek nyújtottak már kiemelkedő sürgősségi ellátást az Egyesült Államokban, Európában és Japánban is. És ha a szer alkalmas lesz a vírus ellen, akkor hónapokra vezető szerepet tölthet be a vállalat.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!