A Vestas sikeres évre számít

A Vestas nettó nyeresége 2023-ban 77 millió euró volt, szemben az előző évi 1,57 milliárd eurós veszteséggel. Megrendelés állományának értéke elérte a 60,1 milliárd eurós értéket, ami jelentős növekedés az előző évhez kepést. A cégnek rekordéve volt az energiamegoldások megrendelései terén. A társaság árbevétele a szolgáltató szektor erőteljes aktivitásának köszönhetően éves szinten 6,2 százalékkal 15,4 milliárd euróra nőtt, az elemzői várakozásoknak megfelelően. A szárazföldi szélenergia továbbra is a dán csoport legprofitálóbb tevékenysége, 10,7 milliárd eurós értékesítéssel, szemben a tengeri szélenergia 1,1 milliárd eurós árbevételével.

2024-re a Vestas 16 és 18 milliárd euró közötti bruttó bevételt jósol, annak ellenére, hogy az elemzők szerint az idei évben a folyamatos geopolitikai ingadozás bizonytalanságot fog okozni. Mindazonáltal arra számítanak, hogy a magasabb telepítések és a megnövekedett árak kombinációja a bevétel növekedését fogja előidézni.

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

Szólj hozzá