Az Airbnb felülmúlta az előrejelzéseket

Az Airbnb a vártnál jobb eredményekről számolt be 2023 negyedik negyedévében, az erős utazási keresletnek és a kedvező devizaárfolyamoknak köszönhetően. A vállalat jelentése szerint a negyedik negyedéves korrigált bevétel 738 millió dollár volt, szemben az egy évvel korábbi 506 millió dollárral és a konszenzusos 645 millió dolláros becsléssel. Az eredmény elsősorban a bevételnövekedésnek, a költségcsökkentő intézkedéseknek és a magasabb kamatbevételnek volt köszönhető. Eközben a nettó bevétel éves szinten 17%-kal 2,2 milliárd dollárra nőtt, és meghaladta a Wall Street 2,17 milliárd dolláros becslését.

A kulcsfontosságú mutatókat tekintve az Airbnb 15,5 milliárd dolláros bruttó eredményt ért el a szállásfoglalások tekintetében, ami 15%-kal több, mint az előző év azonos negyedévében. Ezenkívül az Airbnb ügyfelek 98,8 millió éjszakát és élményt foglaltak le a negyedév során, ami 12%-os növekedés éves szinten.

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

Szólj hozzá