A Danaher felvásárolja az Abcam-et

A Danaher hivatalosan is bejelentette, hogy felvásárolja az Abcam plc-t, és a tranzakcióhoz már megszerezték az összes szükséges hatósági jóváhagyást. A részvényenkénti 24 dolláros készpénzes felvásárlás most az angliai és walesi Legfelsőbb Bíróság végső szankciójára, valamint a korábban közzétett programkörlevélben meghatározott feltételek teljesítésére vár. Az Abcam, egy élettudományokkal, fehérjekutatással foglalkozó globális vezető vállalat – küldetése a biológia betegségek okainak megértése, és az ehhez kapcsolódó stratégiák kidolgozása. A cég a szakértők szerint tökéletesen fog illeni a Danaher kiemelkedő portfóliójába. 

A Danaher vállalat részvényárfolyama ezen a héten 6,58%-ot emelkedett. A Danaher 2023. harmadik negyedévi 2,02 dolláros részvényenkénti korrigált eredménye (51 centes egyszeri tételek nélkül) meghaladta a Zacks 1,83 dolláros konszenzusos becslését. Az alsó sor azonban 21,1%-kal csökkent az előző évhez képest. A Danaher 6.873 millió dolláros nettó árbevétele meghaladta a 6.611,7 millió dolláros konszenzusos becslést. Ugyanakkor 10,3%-kal csökkent az előző évhez képest, ami a COVID-hez kapcsolódó termékek értékesítésének csökkenésének és az élettudományi szegmens gyenge keresletének tudható be.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

 

Szólj hozzá