A Tencent és a Google jogi harca tovább folytatódik

A Google és a Tencent birtokában lévő Epic Games már csaknem 3 éve vívja a jogi harcot. A Tencent csaknem 48%-os részesedéssel rendelkezik az Epic Games-ben, és nem örült annak, hogy az Epic 30%-os jutalékot,jogdíjat fizet a Google-nak minden alkalmazáson belüli vásárlás után. Ennek érdekében a cég létrehozta saját független fizetési csatornáját. A Google válaszul letörölte az alkalmazást a platformjáról, a Play Store-ról. A napokban viszont új dokumentumok kerültek ki, miszerint a Google és a Tencent többször is felvetette az ötletet, miszerint a Google felvásárolná a teljes Epic stúdiót.

A Tencent Holdings részvényárfolyama ezen a héten 0,29%-ot emelkedett, míg a Google részvényárfolyama 0,86%-ot nőtt. A Tencent egyik vezetője a héten azt mondta, hogy a kínai technológiai óriás hatalmas készletet tart az Nvidia processzoraiból, és ezzel elhallgatta azokat a félelmeket, hogy az új amerikai exporttilalmak megbéníthatják az üzletét.

Lau elmondta, hogy a Tencent az elsők között volt Kínában, akik nagy megrendeléseket adtak le a H800-as chipre, az Nvidia által kifejezetten a kínai piacra kifejlesztett GPU-ra. Októberben a Biden-kormányzat megtiltotta a H800-as chip Kínába történő exportját, ami része volt annak a szélesebb körű lépésnek, amellyel Kína – különösen a kínai hadsereg – amerikai technológiához és fejlett félvezetőkhöz való hozzáférését kívánta korlátozni.

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

 

Szólj hozzá