Kopernikus részvénykosár

A Starbucks teljesítményén is meglátszik a karantén hatása

By április 14, 2020 augusztus 14th, 2020 No Comments
A szigorításokat betartva az olyan vállalatok, mint a Starbucks hihetetlen nagy nyomásnak vannak kitéve a Covid-19 okozta járvány miatt.

 

A vállalat gondosan ügyel, hogy kávézói, amelyek még nyitva vannak, szigorúan betartsák a higiéniás előírásokat és ezt ugyanúgy ezt elvárják a vendégektől is. A karantén helyzet miatt viszont jelentősen lecsökkent a cég forgalma, amely a számokban is meglátszik. A Starbucks részvénye körülbelül 1%-kal esett vissza, ez a vállalat 2020.04.10-én tartott kereskedési ülésén került megállapításra. A bevételi várakozások a részvényeladással szemben is nyilvánvalóan visszaestek, miután a társaság bejelentette, hogy a COVID-19 hogyan fogja befolyásolni üzleti tevékenységét. A társaság azt várja el, hogy a kiigazított EPS 47%-kal mérséklődik az előző év azonos időszakához képest 0,32 dollárra a 2020-as költségvetési év második negyedévében. A Starbucks visszavonta a 2020-as költségvetési pénzügyi kilátásait a COVID-19 bizonytalansága miatt. A társaság ideiglenesen felfüggesztette részvény-visszavásárlási tervét, viszont továbbra is negyedéves osztalékot fizet. Jelenleg a Starbucks részvényei 28,2%-kal estek vissza a február 20-i nagy bumm után.

A Starbucks vállalat részvényei azok számára, akik nemrég vásárolták kiváló lehetőség lett, hiszen ezen a héten a vállalat részvényei 12,28%-ot emelkedtek. A Starbucks egy olyan piaci vállalat lehet, amely 2010 óta kisebb nagyobb sikerrel emelkedik a tőzsdén. A vállalat bevételei nőnek. 1992-ben lépett a tőzsdére, osztalékfizető és a cég utolsó 3 év alatt 21,51%-os nyereség növekedést ért el.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!