A Roche a napokban közzétette első eredményeit a legújabb alzheimer kezelésével, az API-vel kapcsolatban.

A hivatalos beszámoló alapján a kezelésben használt termék, a Crenezumab, se nem javította, se nem rontotta a betegségben szenvedők állapotát. Ez hatalmas csapás a svéd gyógyszergyártó számára, mivel előző héten a rák elleni terméke sem tudott elfogadható eredményeket felmutatni.

A Roche részvényárfolyama ezen a héten 5,81%-ot korrigált, mivel a FED 75% bázisponttal, 1,75%-ra emelte irányadó kamatát és emellett Jerome Powell, a FED elnöke világossá tette, hogy júliusban további 75 bázispontos kamatemelés is elképzelhető lehet. Ehhez gyenge ingatlanpiaci adatok társultak, és még a heti munkaerő-piaci adatok is csalódást okoztak, és nem ösztönözték a vásárlást.

A Nordic Bioscience, egy növekvő biomarker-vállalat bejelentette, hogy megerősítette a Roche Diagnostics-szal a szövetek lebontásában és felépítésében szerepet játszó saját biomarkerek kifejlesztésére irányuló, folyamatban lévő együttműködését.

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá