Healthcare vagyonkezelt részvénykosár

A Novo-Nordisk gyógyszer 5 éves sikere

By március 24, 2020 augusztus 14th, 2020 No Comments
A Novo-Nordisk koreai részlege csütörtökön bejelentette, hogy a Saxenda gyógyszerkészítmény 2019-ben megtartotta az első helyét az elhízás elleni kezelések globális rangsorában, mivel 56,3 százalékos piaci részesedést szerzett a piacon.

 

A Saxenda lett a világ első és egyetlen GLP-1-es túlsúly elleni készítménye. Az IQVIA, a gyógyszerfelmérő ügynökség szerint a Saxenda 884 millió dollárnyi profitot hozott a vállalat számára a globális piacon, amely teljes értéke 1,6 milliár dollár körül zárt 2019 végén. A Saxenda-t 48 országban használják, köztük az Egyesült Államokban (a piaci részesedés 70,6% -a), Szaúd-Arábiában (87%), Dániában (80%) és az Egyesült Arab Emírségekben (77%). A cég 2018-ban kezdte meg értékesítését Koreában és a következő évben a készítmény már piacvezető volt. Jelenleg Amerika az elhízás elleni kezelések globális piacának körülbelül 52,9%-át teszi ki és Saxenda immáron öt éve vezet az Egyesült Államok piacán, mióta 2015-ben a Novo-Nordisk elnyerte az Élelmiszer- és Gyógyszerügynökség jóváhagyását.

A Novo-Nordisk vállalat részvényei ezen a héten 6,42%-ot korrigáltak. A Novo-Nordisk az elmúlt években a vérzéses betegség növekvő piacán egyre több jó eredményt könyvelhetett el. Több dán és német egészségügyi kutató szerint a cég a jövőben hatalmas sikereket könyvelhet el mind, a hemofília, mind a cukorbetegség területén ezért befektetésre ajánlott terület.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!