A McDonald’s osztalékot és újabb bírságot jelentett be 

A McDonald’s Igazgatósága 2023. június 20-án törzsrészvényenként 1,52 USD összegű negyedéves készpénzes osztalékot jelentett be a részvényeseknek. Eközben egy londoni McDonald’s éttermet több mint 600.000 dolláros pénzbírsággal sújtották, miután egy vásárló feljelentést tett. A helyet ezután felkeresték az egészségügyi tisztek, akik ellenőrizték az éttermet, és felfedezték a nem higiénikus körülményeket, melyek valóban nem voltak megfelelőek az egészségügyi előírásoknak. 

A McDonald’s részvényárfolyama ezen a héten 1,35%-ot emelkedett. A McDonald’s szilárdan tartja a kezében a bővülő gyorsétterem-ipart. Az összehasonlítható üzletek forgalmának növekedése az első negyedévben 13%-ra gyorsult az amerikai piacon és a szélesebb globális értékesítési területen. Ezzel az eredménnyel a lánc megelőzte a többi gyorsan növekvő versenytársát, köztük a Chipotle-t és a Starbucksot. A McDonald’s a növekvő vendégforgalom mellett a növekvő menüáraknak köszönhetően a kiadások növekedését is tapasztalja.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

 

Szólj hozzá