Kopernikus részvénykosár

A Mastercard környezetbarát technológiákban látja a jövőt

By március 31, 2020 augusztus 14th, 2020 No Comments
Egy holland pénzügyi szervezet úgynevezett online vagyis, „bunq Bank” és a Mastercard bejelentette partnerségük kibővítését, melynek köszönhetően felgyorsulhat a bunq kártya növekedése Európában.

 

A holland bunq még 2019 végén mutatta be különleges termékét, amely azon túl, hogy a gyártástól a csomagolásig környezetbarát módon készül, használat közben is sokat segít a környezetünkön: minden 100 euró után, melyet közvetlenül a kártyáról használunk fel, a „bunq” egy-egy fa ültetését vállalja. Az újonnan meghosszabbított kapcsolat 30 európai országot érint, köszönhetően a Mastercard széleskörű rendszerének. A „bunq” legújabb pénzügyi terméke egy Green card nevű fém Mastercard bankkártya lesz.

A tavalyi bejelentés után négy hónappal a bank már több, mint 100.000 fát ültetett, ami 30,8 millió kg CO2-csökkentést jelent, ez pedig 32.560 Párizs-New York repülőjáratnak felel meg. „Az európai bankok és a fizetési eszközök folyamatosan fejlődnek. Az emberek ma már elvárják, hogy az általuk használt technológia ne csak egyszerű és biztonságos legyen, hanem pozitív hatást gyakoroljon a világára, amelyben élünk. A bunq már öt éve partnerünk és büszkék vagyunk arra, hogy ez az izgalmas együttműködés tovább növekszik.”mondta Javier Perez, a Mastercard európai elnöke.

A Mastercard vállalat részvényei ezen e héten 4,20%-ot emelkedtek. Több amerikai és európai elemző viszont egyetért abban, hogy a Mastercard vállat stabilitása, jó cash flow-ja, biztos erős pénzügyi jelenléte és 230,4 milliárd eurós kapitalizációs tőkéje hosszútávon jó befektetési lehetőség lehet.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!