e-mobilitás

A Geely is az önvezető autókba fektet

By július 8, 2019 július 3rd, 2020 No Comments
Önvezető autókban a jövő – Kína egyik legnagyobb elektromos autó gyártó vállalata a napokban jelentette be, hogy hosszútávra tervez a svéd autógyártó céggel, a Volvo-val.

A korábbi állításokkal ellentétben, miszerint a vállalat eladta volna Volvo részvényeit, a Geely úgy döntött, hogy a svéd vállalata, a Volvo riválisába, a Daimler-be is még többet fektet be. Jelenleg a cég a Volvo részvények 8,2%-át, a Daimler részvények 10%-át birtokolja. Ezen felül a vállalat partneri szerződést kötött a Toyota-val az önvezető autók előretörése miatt. A Baidu vezérigazgatója, Robin Li a szerdai AI mesterséges intelligencia és fejlesztői konferencián bejelentette a vállalat autonóm vezetési vállalkozásának számos frissítését és azt is, hogy stratégiai partnerséget köt Kína legnagyobb autógyártójával a Geely-vel. A partneri szerződés keretén belül még az idén mesterséges intelligencia és az önvezető járművek fejlesztésébe kezdenek. A Geely piaci szempontból 30%-kal kevesebb autót adott el az elmúlt hónapban, mint ahogy azt a szakértők várták, viszont még így is több mint fél millió példány került ki a kezük közül.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével.  Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!