Telemedia részvénykosár

A Facebook nem hagyja veszni a dolgozókat

By április 7, 2020 augusztus 14th, 2020 No Comments
A Facebook igazgatója, Sheryl Sandberg csütörtökön elmondta a CNBC-nek, hogy a szociális média társaság további 10.000 embert vár körei közzé 2020 végéig, termék- és mérnöki csapatainak tagjaként.

 

„Agresszívan kell fellépnünk a munkahiányok ellen”-mondta Sandberg. „Nagyon szerencsések vagyunk, hogy ezt meg tudjuk oldani. A mi felelősségünk, hogy megtartjuk a saját munkavállalóinkat, de szeretnénk többet foglalkoztatni, mert szükségünk van rájuk az iparágban.” Ez egyértelmű reagálás a jelenlegi munkahelyi válságra az USA-ban. Korábban az Egyesült Államok Munkaügyi Minisztériuma arról számolt be, hogy ezen a héten több mint 6,6 millió amerikai indított új munkanélküliségi igényt, ami a múlt héten 3,3 millió igényt követően új rekordot jelentett. A koronavírus kitörése előtt a legmagasabb érték 1985-ben 695.000 fő volt.

A Facebook vállalat részvényárfolyama 1,15%-ot esett a hétvégére. A Morgan Stanley elemzői szerint hosszú távú vásárlásra már csak azért is alkalmas lehet a részvény, mert stabil követőtáborral, stabil bevétellel és jó cash-flow-val rendelkezik. A kereskedelmi háború közepén is meg tudott újulni, képes volt a fejlesztésre, a kapitalizációs tőkéjéből akkor sem veszített. Mark Zuckerberg cégének kapitalizációs tőkéje mára már meghaladja a 339,3 milliárd eurót, ami évről évre emelkedik.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!