Telemedia részvénykosár

A Facebook korlátozza az álhírek terjedését

By március 31, 2020 augusztus 14th, 2020 No Comments
A globális koronavírus járvány megjelenésével egyre több téves hír jelent meg a világban.

 

A világ legnagyobb közösségi oldalának így igen nagy feladat jutott, erőteljesen szembe kellett néznie a fake news világával. Emiatt hamarosan automatikusan korlátozza majd a Facebook, hogy a Messengerben hány beszélgetésbe továbbítható egy-egy üzenet- állítja Jane Manchun Wong fejlesztő. A felmérések alapján ezzel radikálisan csökkenhet az álhírek mennyisége az oldalon. A cég szóvivője szerint rohamtempóban dolgoznak a beállításon, de még szinte csak az elején járnak a fejlesztésnek, csak később kezdik meg a teszteléseket. Így még egy kis időbe beletelhet mire a felhasználóknál hatékonyabban fel tudnak lépni az álhírek terjedésénél. A fejlesztés lényege elméletben az lesz, hogy egy beszélgetésben megosztott linket/képet kizárólag 5 további ismerősnek lehet majd továbbítani. Jelenleg viszont egy másik igen nagy problémával is küszködik a cég, mivel a kialakult karantén helyzet miatt a szerverek túlterheltek, így a cégnek ezen területen majd várhatóan fejleszteni kell.

A Facebook vállalat részvényei ezen a héten 0,90%-ot korrigáltak, de a Morgan Stanley elemzői szerint hosszútávon (5-7 évre) vásárlásra alkalmas a részvény, mivel a vállalat folyamatosan meg tud újulni és stabil háttérrel rendelkezik és jelenleg is az egyik legfontosabb kommunikációs csatornának minősül.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!