A Coca-Cola részvényei újabb mélyponthoz értek

Az évek során a Coca-Cola az italiparban elfoglalt páratlan pozíciója miatt kivívta helyét a befektetők kedvelt választásaként. A vállalat következetesen lenyűgöző pénzügyi mutatókkal rendelkezik, amelyeket robusztus haszonkulcsok és jelentős cash flow jellemez. Ezen túlmenően a Coca-Cola jövedelmező befektetésnek bizonyult azáltal, hogy 60 egymást követő évben folyamatosan növelte osztalékfizetését. Nem meglepő, hogy ez az ikonikus részvény régóta becses érték Warren Buffett portfóliójában. 2023 azonban korántsem volt kedves a Coca-Cola számára. A társaság teljesítménye tovább romlott, és október 5-én, csütörtökön 4,8%-os esést követően újabb 52 hetes mélypontot értek el részvényei.

A Coca-Cola részvényárfolyama ezen a héten 5,07%-ot esett. De hosszabb távon a cég biztonságot és magas hozamot adhat. A Berkshire Hathaway először 1988-ban kezdett el Coca-Cola Co. részvényeket vásárolni, és azóta is folytatta a részvények felhalmozását. A Berkshire Hathaway jelenleg 400 millió Coca-Cola-részvényt birtokol, amelyek értéke 22 milliárd dollár, ami a vállalat mintegy 8%-át teszi ki.

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

 

Szólj hozzá