e-mobilitás

A BYD buszait az USA kongresszusa kitiltaná az országból

By szeptember 30, 2019 július 2nd, 2020 No Comments
BYD – Az USA-ban egy törvényjavaslatot szeretnének elfogadtatni annak érdekében, hogy kitilthassák a kínai cégeket az amerikai nyilvános buszpiacról.

Ezt a rendelkezést a hírek szerint a Fehér Ház, valamint az észak-amerikai buszipar, a BYD riválisai, a Proterra és az Új Flyer is támogatná. A tilalom közvetlenül kihatna Kína vezető elektromos járműveket és akkumulátorokat gyártójára vállalatára, a BYD-ra, mely a kaliforniai Lancasterben gyártja villamosbuszait. Fontos megemlíteni, hogy az amerikai kereskedelem szabályainak betartása érdekében a BYD az alkatrészek legalább 60% -át az Amerikai Egyesült Államoktól vásárolja meg és több, mint 700 amerikai szakszervezeti alkalmazottat foglalkoztat. Ennek ellenére a tilalom támogatói szerint a kínai buszgyártók, köztük a BYD Company, nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek. Több szkeptikus olyan radikális állítással állt elő, hogy a cég kapcsolatai a kínai kormánnyal és a katonasággal lehetővé tehetik a kínai kémek számára, hogy a buszokon megfigyelést végezzenek, behatolva a WiFi-be vagy a biztonsági kamerákba. Jelenleg ezekből a vádakból még semmi sem került bizonyításra.

Viszont jó hír, hogy több éves európai elektromos buszpiacokon való megjelenés után a BYD–nak végül sikerült megszereznie első megrendelését Németországban. Az első 22 db 12 méteres e-buszt 2020 nyarára szeretné Németország megvásárolni a vállalattól.

A vállalat részvényeinek értéke 5,83%-ot esett a napokban.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!