Az Intel vállalat láthatóan mindent bevet, hogy valamilyen módon kitűnjön az Nvidia és az AMD közötti chip harcban, viszont közel sem rendelkezik olyan fejlett videókártyával még, mint az említett két vállalat.

A videójátékiparban sajnos kevésbé állják meg a helyüket a vállalat által készített kártyák, így az Alibaba-val kötött partneri egyezményt és a közelgő olimpiát veszi elő a cég termékeinek hirdetésére. Pontosabban az Alibaba felhő alapú rendszere lesz az, amelyet az Intel ki szeretne majd használni és négy teljesen új technológiai újítást terveznek átadni ezen az eseményen. A felhozatalok között lesz egy teljesen új 8K-s VR szemüveg, mely 5G-s internetelérést is biztosít a felhasználónak. Továbbá egy felhő alapú közvetítő rendszert és két 3D-s szimulátort terveznek a nagyközösségnek bemutatni, mely részletei még ismeretlenek, viszont az elmondások alapján a jövő sporteszközeként fog működni.

Az Alibaba és az Intel is top támogatója a 2020-as olimpiának és szakértők szerint ez a partneri kapcsolat igen nagy veszélyt jelenthet a jövőben a Microsoft és az Amazon felhő alapú rendszerére. Rick Echeverria, az Intel olimpiai programjának ügyvezető igazgatója elmondta: „Az Intel és az Alibaba Cloud hosszú távú partnerek és közös elképzelésük, hogy a technológiát lenyűgöző élménnyé alakítsák, amely izgalmat okoz a sportolóknak, a nézőknek, a műsorszolgáltatóknak, a médiának, a stadionkezelőknek és a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak, amely lehetővé teszi az innovatívabb olimpiai játékok élményét. ”

Az Intel részvénye a tőzsdei megjelenése óta évenként átlag 13,84%-ot emelkedett, jelenleg az árfolyama 46,30 eurón zárt a hétvégére.

Küldjön üzenetet!