Egyedi részvények

A BHP Billiton aluértékelt vállalat

By szeptember 28, 2020 szeptember 30th, 2020 No Comments
A BHP Billiton a nemzetközi természeti erőforrásokkal foglalkozó vállalat 2001-ben alakult a BHP Ltd. és a Billiton PLC egyesülésével.

A világ egyik legnagyobb bányászati vállalata vas, acél, réz, ezüst, alumínium, olaj és gáz előállításában vesz részt. A cégnek érdekeltségei vannak a mérnöki tevékenység és a szállítás terén is. A BHP Billiton központja az ausztráliai Melbourne-ben található. A BHP Billiton mind az értékesítés, mind a nyereség terén negatív növekedést mutatot az elmúlt negyedévben. A vállalat a Bányászati-fémércek ipari csoport társai között a 4. helyet foglalja el. BHP a Zacks rangsor 1. helyén áll, vagyis a Zacks elemzői vásárolnának a részvényből. A BHP határidős P/E értéke 13,44 vagyis az árfolyam nyereség aránya jelenleg jó alacsony, így vásárlásra ajánlott. A Zacks elemzői szerint több befektető a társaságot alulértékeli a jelenlegi árfolyamszintje.

A vállalat kapitalizációs tőkéje 76,5 milliárd dollár. A vállalat 2007 júniusa óta található meg a tőzsdén.

A BHP Billiton részvényei az elmúlt héten 0,97%-ot erősödtek. A BHP Billiton vállalat részvényét nemcsak a Zacks, hanem a Morgan Stanley elemzői is befektetésre ajánlják, hiszen részvényárfolyama 2011-ben 50 dollár felett is volt, ma ez csak 25,97 dollár, ami a koronavírus és a magas vámok következménye.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!