2023 a mesterséges intelligencia éve volt

A gépi tanulás lehetőségei gyorsan nyilvánvalóbbá és általánossá váltak 2023-ban, amikor a ChatGPT erőteljes nyelvi modellje széles körben elterjedt, és a Google Bardja is elindult. Szintén 2023-ban az amerikai Walmart üzletek robotokat vezettek be a polcok készletek keresésére, a Ford pedig a gyári rendszerek optimalizálására és a hibák észlelésére, az Air India pedig az első légitársaság, amely bevezette a Maharaja nevű robot virtuális ügynököt, amely több, mint 6000 vásárlói kérdésre válaszol négy nyelven. Az Amazon és több más online kereskedési portál szintén az AI technológiát használja weboldalain, segítve ezzel az értékesítések menetét. A Generative AI platformok és alkalmazások az előrejelzések szerint 55,7 milliárd dollár bevételt fognak generálni 2027-ben. 

Az Amazon részvényárfolyama ezen a héten 4,41%-ot korrigált, viszont egy év alatt 74,74%-ot nőtt. Bernstein elemzői az Amazont, az Ubert és a DoorDash-t a szabad pénzáramlás generálására vonatkozó potenciáljuk miatt kedvelik.

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

 

Szólj hozzá