Healthcare vagyonkezelt részvénykosár

A Medtronic megvenne, majd feldarabolna egy céget

By március 9, 2020 július 2nd, 2020 No Comments
A Reorg Research beszámolója szerint a Medtronic akvizíciós tárgyalásokat folytat a LivaNova-val, amely hírét egyaránt a Medtronic és a LivaNova részvényesei is jól fogadtak.

Az elemzők szerint a Medtronic–sikeres akvizíció esetén- feldarabolja majd a LivaNova-t. A hírek alapján a cég több osztályát is eladná a vállalatnak, viszont megtartaná „best-seller” szektorát, a neurológiai osztályt. Fontos megemlíteni, hogy a Boston Scientific, az Edwards Life Sciences, valamint a Johnson&Johnson szintén érdeklődik a londoni székhelyű társaság iránt.

Mike Matson, a Needham&Co. elemzője elvégezte az érték elemzését, amely külön értékeli a LivaNova kardiovaszkuláris és neurológiai üzletágait. Elemzése azt mutatja, hogy a cég kardiovaszkuláris üzletága értéke 1,4 milliárd dollár, a neurológiai üzleté pedig 2,5 milliárd dollár, így az összérték így 3,9 milliárd dollár lesz. A szakértő úgy vélekedett, hogy bár a neurológiai üzletág beleférne és „jót tenne” a vállalat portfóliójának, mégis igen bizonytalan befektetésnek tartja az akvizíciót.

A Medtronic vállalat részvényei ezen a héten 1,39%-ot korrigáltak. A Medtronic vállalat negyedévente részvényenként 0,48 eurós osztalékot fizet.

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!