Fókusz könyv

Templeton Asian Growth Fund

By október 6, 2020 október 7th, 2020 No Comments
A Templeton Asian Growth Fund célja az, hogy a befektetései értékét közép-, illetve hosszú távon növelje.

 

A Templeton Asian Growth Fund Alap elsősorban a következőkbe fektet be:

  • Az ázsiai országok részvénypiacain (nem számítva Ausztráliát, Új-Zélandot és Japánt) forgalmazott bármilyen nagyságú vállalatok által kibocsátott értékpapírok.
  • Az ázsiai országokban (nem számítva Ausztráliát, Új-Zélandot és Japánt) székhellyel rendelkező vagy jelentős üzleti tevékenységet kifejtő vállalatok által kibocsátott értékpapírok.

 

A Templeton Asian Growth Fund Alap kisebb mértékben az alábbiakba is befektethet:

  • Az ázsiai régió bármely országában, ezen belül az ázsiai régió bármely egyéb feltörekvő piacán székhellyel rendelkező vállalatok által kibocsátott értékpapírok vagy hitelviszonyt megtestesítő értékpapírok.

 

Alap pénzneme: EUR
Az alap indulása: 2005.10.25.
ISIN kód: LU0229940001
Nettó eszközállomány: 2,464 milliárd EUR

 

Kockázati szint: 6-os (7-es skálán)

Az Alap március óta az emelkedő trend jegyében halad, bár nagyjából július elejétől már inkább az oldalazásba került át a grafikon. Az index-et (Asian ex-Japan Equity) túlszárnyalni nem tudja, de szépen leköveti. Fontos megjegyezni, hogy a vírushelyzet okozta árfolyamcsökkenés ellenére is az egy éves grafikon 10%-os emelkedést mutat.

 

(grafikon forrása: markets.ft.com)

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!