Healthcare vagyonkezelt részvénykosár

„Olcsó” inzulin a Novo-Nordisk-nál

By február 11, 2020 július 3rd, 2020 No Comments
Amerikában igen érzékeny pontra tapintott rá Donald Trump, amikor bejelentette, hogy túl magasak a gyógyszerárak, ennek következményeképp az összes gyógyszergyártó elkezdhette csökkenteni gyógyszereinek árát.

Tényként állapította meg a UnitedHealt Group elemzője is, hogy a mai inzulinárak relatív magasak és főleg csak a tehetősebb réteg juthat hozzá a nélkülözhetetlen gyógyszerekhez. Európában a dán Novo-Nordisk kutatói régóta törik a fejüket, hogyan tehetik lehetővé, hogy az inzulin árát csökkentsék. A napokban úgy látszik megszületett a végleges döntés, ami azt eredményezheti, hogy egy nagyobb kivizsgálás esetén a páciens akár 99 dollár/hónapos áron hozzájuthat a gyógyszeradagjához. A MY99$INSULIN a hónapokban fog elstartolni. Szakértők szerint a Novo-Nordisk ezen akciója rá fogja kényszeríteni a hasonló ágban tevékenykedő cégeket, mint például a rivális Eli Lilly-t, hogy szintén árcsökkentést hajtsanak végre. A program után a cég azt is elárulta, hogy egységesen más termékeinek is csökkenteni fogja értékét, még az idei év szeptemberéig.

A Novo-Nordisk inzulingyártó cég részvényei ezen a héten 4,89%-ot emelkedtek.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!