A Home Depot és a Lowe’s legnagyobb üzleti lehetősége az elkövetkező negyedévekben az otthoni szakemberek eladásai lesznek, jelentette ki a JP.Morgan.

A vásárlók a járvány idején barkácsmunkákat végeztek, most azonban újra szakembereket hívnak az otthonukba és a szakmunkák elvégzése helyett inkább vacsorázással töltik az idejüket. Mindkét kiskereskedő igyekezett szolgáltatásokkal a szakemberek kedvében járni (pl.: szerszámkölcsönzés).

A Home Depot létesítménye, amely körülbelül 14 profi futballpálya méretű, segít a vállalatnak felgyorsítani a boltok polcainak feltöltését, és eljuttatni a vásárlásokat a vásárlók ajtajáig. A vállalatok szerint a Home Depot teljes forgalmának mintegy 45%-a származik a szakmunkásoktól, míg a Lowe’s-nál ez az arány 20-25%. A Home Depot üzletágának profi oldalának növekedése egy év alatt először haladta meg a barkácsoldalét a május 2-án véget ért első negyedévben.

A Home Depot nemrégiben bővítette profi üzletágát a HD Supply, egy nagy háztartási gépek, vízvezeték- és elektromos berendezések forgalmazójának a felvásárlásával, mintegy 8 milliárd dollár értékben.

A vállalat részvényárfolyama ezen a héten 0,17%-ot korrigált. Ted Decker elnök-vezérigazgató szerint a Home Depot arra számít, hogy a következő negyedévekben a legnagyobb éves növekedést fogják elérni, különösen egy olyan év után, amikor az építkezések leálltak, a fogyasztók elhalasztották az átalakításokat és a barkácsolási projektek megugrottak.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével.  Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!