Fidelity Latin America Fund alap célja, hogy hosszú távú tőkenövekedést biztosítson alacsony szintű várható jövedelem mellett.

Eszközeinek legalább 70%-át latin-amerikai vállalatok részvényeibe fekteti. Az alap fő földrajzi térségein, piaci szektorain, iparágain és eszközosztályain kívül is szabadon befektethet.

Az eszközökbe közvetlenül is befektethet, vagy közvetetten szerezhet kitettséget más megfelelő eszközökkel, köztük például származékos eszközökkel. Származékos eszközöket használhat fel annak érdekében, hogy csökkentse a kockázatot vagy a költségeket, illetve hogy – többek között például befektetési célból – további tőkét képezzen az alap kockázati profiljának megfelelően.

Az alap célkitűzéseinek és befektetési politikájának keretén belül önállóan dönthet a befektetések kiválasztásáról. A jövedelmet az alap további befektetési jegyekbe forgatja vissza, vagy kérésre kifizeti azt a befektetésijegy-tulajdonosok részére. Befektetési jegyeket általában az alap minden munkanapján lehet vásárolni vagy eladni.

ISIN kód: LU0050427557

Ár: 33,79 USD

Indulás dátuma: 1994.05.09.

Kockázati szint: 6-os (1-7-es skálán)

Az alap kezelője: FIL Investment Management (Luxembourg) S.A

 

Aktualitás:

Májusi beszámoló óta emelkedett az árfolyam. Utóbbi 1 évet tekintve 10%-os emelkedés realizálható. 2018 nyara óta nyár elejéig januárban volt a legmagasabb az árszint. Az utána következő esés után most ismét elérte ezt a szintet az ár, sőt túlszárnyalta.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!