e-mobilitás

Elektromos busz flotta a BYD-nál

By július 22, 2019 július 3rd, 2020 No Comments
BYD – Nagyjából másfél havonta bővül 9500 újabb járművel a kínai e-busz flotta.

A Bloomberg New Energy Finance szakértői megállapították, hogy az ázsiai ország 5 hetente akkora buszflottát vezet be a saját tömegközlekedésébe, mint amennyi e-busz található jelenleg Londonban.

Globálisan 385.000 elektromos busz van jelenleg forgalomban a BYD által, melynek 99%-a Kínában üzemel, ugyanakkor a cég a világ más területén is aktivizálja magát, Európában, Észak– és Dél-Amerikában is.

A jelen adatok szerint a vállalat idén már több, mint 17.000 e-buszt adott el Kínán belül és több mint 50.000 darabot globálisan, 50 országban. A buszok iránt jelenleg Európában London, keleten pedig Japán érdeklődik leginkább, és még a 2020-as olimpiának is igen nagy támogatója lesz a vállalat.

A cég jelenleg az elektromos autópiac 11%-át birtokolja, és még a jövő év elejére a tervek szerint már 5 akkumulátorgyárral fog rendelkezni. A vállalat a chongqing-i üzemébe több, mint másfél milliárd dollárt fektetett, viszont kiépítésével 2020-ra már 100 GWh-s kapacitással fog rendelkezni a vállalat akkumulátorgyártás terén.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével.  Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!