e-mobilitás

Az Amazon adó

By 2020.02.18. július 3rd, 2020 No Comments
Az Amazon ismét saját „szülővárosában” került a céltáblára a polgári képviselők által, akik azzal vádolják az e-kereskedelmi óriást, hogy nem fizetnek méltányos részesedést (iparűzési adót) egy olyan városban, ahol a hajléktalanság folyamatosan növekszik és a probléma az olcsó, megfizethető lakhatás.

A seattle-i városi tanács tagja, Kshama Sawant elmondta, hogy szerdán új törvényt ad be a város legnagyobb vállalkozásainak megadóztatására, hogy segítsenek megfizetni a megfizethető lakhatást és a hajléktalan szolgáltatásokat. Ezt az intézkedést „Amazon adónak” hívják. Sawant a városháza sajtótájékoztatón elmondta, hogy javasolt új intézkedése 1,7 százalékos adót vetne ki a vállalati bérekre. Továbbá az intézkedés jobban megadóztatná a Seattle-i 825 nagyobb társaságot is. Becslései szerint ez 300 millió dollárt hozna a város számára évente. „Nem gondolom, hogy Jeff Bezos ezt jó ügynek tekinti”-mondta Sawant. „De itt számít, hogy melyik oldalon állsz. Ez nem semleges kérdés.”

Az Amazon árfolyama ezen a héten 4,08%-ot, míg az elmúlt egy év alatt 37,73%-ot emelkedett. Így péntek estére 1989 eurón zárt a vállalat részvény értéke.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!