Telemedia részvénykosár

Egy évbe telt a Facebook-nak az, hogy reagáljon egy rasszista oldal ellen

By 2020.02.11. július 3rd, 2020 No Comments
A Facebook azon kevés platformok közé tartozik, akik nyíltan vállalják, hogy profitszerzésként támogatják a politikai kampányokat.

Ezen felül persze ott vannak még a nem éppen GDPR-nak megfelelő adatvédelmi ügyek, illetve a reklámok terjesztésének módja, mely sokak szerint egészségtelenül hat a mai online marketing világára. Viszont vannak alkalmak, mikor a vállalatnak muszáj szembenéznie „tetteivel”. A Rise Up Ocean County nevű csoport Facebook oldalát szerdán tiltotta le a vállalat, miután a New Jersey-i tisztviselők „rasszista és antiszemita kijelentésekkel” vádolták meg a csoportot. „Azóta következetesen és többször is világossá tettük véleményünket, miszerint az oldal sérti a Facebook szolgáltatási feltételeit”-mondta Phil Murphy kormányzó. „Nagyra értékeljük, hogy a vállalat most úgy döntött, hogy az ilyen gyűlöletes retorikának nincs helye a platformján.”

A Facebook az elmúlt néhány hónapban rendszeresen felülvizsgálta az oldalt és eltávolította az olyan konkrét hozzászólásokat, amelyek megsértették az oldal szabályait. Ennek ellenére hozzá kell tennünk azt is, hogy az oldal átvizsgálására csak a bejelentést követő 1 év után került sor. „Megállapítottuk, hogy ez az oldal sérti a gyűlöletbeszédre vonatkozó közösségi szabványainkat és eltávolítottuk azt a platformról”-mondta Daniel Roberts, a Facebook szóvivője a CNN-nek tett nyilatkozatában.

A vállalat 6,37%-os hozamot ért el az elmúlt héten, így részvényei 194,46 eurón zártak.

 
 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!