Kopernikus részvénykosár

Az Unilever adja az alapanyagot a húsmentes burgerekhez

By 2019.11.18. július 2nd, 2020 No Comments
A Burger King hétfőn 25 európai országban forgalomba hozta Whopper hamburgerének húsmentes változatát, a holland Unilever által készített pogácsák felhasználásával, erősítve ezáltal pozícióját a hús helyettesítő protein termékek piacán.

Az ipari állattenyésztés fokozott veszélyeivel és környezettel kapcsolatos aggodalmak miatt sokkal több cég kezdi preferálni a növényi eredetű fehérjéket. A Beyond Meat-től az Impossible Foods-ig hevesen versenyeznek a gyorséttermi üzletek az alapanyagokért, mivel a növény alapú mánia igen gyorsan terjed Európában és az Egyesült Államokban. Az Unilever húsmentes márkája A Vegetarian Butcher, több mint 2500 üzletben fog biztosítani alapanyagot és a „Rebel Whopper” nevezetű termékbe is biztosít nyersanyagot mind Németországban, mind Spanyolországban, Lengyelországban és Olaszországban egyaránt. Ezek a hamburgerek lesznek a Burger King Európában eddigi legnagyobb számban megjelenő termékei. David Shear, aki több Burger King üzletág vezérigazgatója úgy nyilatkozott, hogy a növényi alapú termékek iránti kereslet az elmúlt néhány évben megnőtt, és ennek a trendnek a követése elengedhetetlen. Shear egy interjúban kijelentette, hogy ez a kezdeti forgalomba hozatal végül a régió más részeire is kiterjed majd.

Az Unilever részvényei az elmúlt három hónap alatt 1,96%-ot emelkedtek, míg a héten 53,6 eurón zártak.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

Szólj hozzá