Kopernikus részvénykosár

Az EssilorLuxxotica 213 millió dollár csalást jelentett be Thaiföldön

By január 6, 2020 július 3rd, 2020 No Comments
Az EssilorLuxottica 213 millió USD csalásról számolt be Thaiföldön működő alvállalkozásánál.

Az EssilorLuxottica egy Párizsban székhellyel rendelkező francia-olasz multinacionális vállalat, leányvállalatai és gyártói szerte a világon megtalálhatóak. Az Essilor Luxottica a szemlencsék, keretek és napszemüvegek globális tervezője, gyártója és forgalmazója bejelentette, hogy leányvállalata, az Essilor International nemrégiben nem megfelelő pénzátutalásokat fedezett fel egy thaiföldi üzemében. Az Essilor leányvállalattal rendelkezik Bangkokban és Chonburiban. Az Essilor International szerint Thaiföldön több könyvelő panaszt nyújtott be az anyavállalat felé, ugyanis ott nagymértékű csalást fedeztek fel. Az Essilor vezetői elmondták, hogy az „összes rendelkezésre álló belső és külső erőforrást mozgósították a bűncselekmények és ezen tevékenységek azonnali befejezéséhez és a helyreigazító intézkedések végrehajtásához, illetve a tettesek feljelentése miatt”.

Az Essilor International alkalmazottait, akikről eddig már ismert, hogy kapcsolatban állnak a csalással, eltávolították a vállalattól.

A társaság szóvivője azt is kijelentette, hogy átfogó vizsgálatokat végeznek és minden lehetséges intézkedést megtesznek a jogellenesen felhasznált pénzeszközök behajtása érdekében, a csoportra gyakorolt hatás és a hírnév meggyalázása és annak enyhítése érdekében. Az Igazgatóság szerint az Essilor International világszerte további, azonnali belső ellenőrzéseket vezetett be a meglévő biztonsági folyamatok megerősítése érdekében. Becslések szerint a csalásnak a pénzügyi hatása legfeljebb 190 millió euró lehetett, ami még biztosítások által enyhülhet. Ráadásul a jogi lépések megtételéig a különböző bankszámlákat jelenleg befagyasztották és a vezetők szerint további pénzeszközök várhatóan megtérítésre kerülhetnek.

Az EssilorLuxxotica részvényei ezen a héten 2,51%-ot korrigáltak, míg az elmúlt egy év alatt 22,71%-ot emelkedtek.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével.  Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!