e-mobilitás

Az Alibaba Indiában arat sikert

By december 22, 2019 július 3rd, 2020 No Comments
Kína két technológiai óriása, az Alibaba és a Tencent Holdings az elmúlt öt évben agresszíven gyarapították részesedéseiket az indiai startup cégekben.

Több olyan vállalkozás került ki a kezük közül, mely átlépte az 1 milliárd dolláros küszöböt. Összességében az Alibaba és annak fintech leányvállalata, az Ant Financial, legalább hat indiai induló vállalkozásba fektettek be, amelyek közül öt teljesítette az említett mérföldkövet. A Tencent esetében hét olyan vállalkozás volt, melyet szintén ilyen szintre hozott a vállalat. Ez azt jelenti, hogy a két társaság eddig az ország legsikeresebb startup cégeinek szinte harmadát adta ki kezei közül, az indiai központú Mumbai székhelyű befektetési vállalkozás múlt hónapban kiadott jelentése szerint.

A Channelnewasia.com híradása szerint a kínai e-kereskedelmi óriás, az Alibaba 13,5 milliárdot ölt a hongkongi tőzsdén másodlagos piaci részvényjegyzésekbe.

Az Alibaba részvényei 210,90 dolláron, míg a Tencent részvényei 43,59 eurón zárták a hetet.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével.  Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!